september 7, 2023
7 september, 2023

Verhuizen is een van die levensgebeurtenissen die zowel opwindend als stressvol kan zijn. Naast het kiezen van je nieuwe woning, het regelen van financiën en het afscheid nemen van je oude stek, moet je beslissen of je de verhuizing zelf wilt organiseren of wilt laten verzorgen door een professioneel verhuisbedrijf. Beide opties hebben voor- en nadelen, en de juiste keuze kan het verschil maken tussen een soepele overgang en een hobbelige rit. 


Zelf verhuizen: minder prijzig en in je eigen tempo 

Laten we eens dieper ingaan op de voordelen en overwegingen van zelf verhuizen.

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is de kostenbesparing. Als je bereid bent om de handen uit de mouwen te steken en hulp te vragen aan vrienden en familie, hoeft een verhuizing niet veel geld te kosten. Dit is vooral gunstig wanneer je een beperkt budget hebt.

Een ander belangrijk aspect van zelf verhuizen is de controle die je hebt over het hele proces. Je kunt je eigen tempo bepalen, beslissingen nemen op basis van je voorkeuren en situatie, en je hoeft niet afhankelijk te zijn van het schema of de procedures van een verhuisbedrijf.


Je bent alleen afhankelijk van je vrienden en familie, die je komen helpen. Deze afhankelijkheid kan een gevoel van vrijheid geven en je in staat stellen om de verhuizing aan te passen aan jouw behoeften.

Negen legopoppen in de polonaise
Zittende man gooit een bal omhoog, terwijl kinderen op de grond een grote gekantelde bak speelgoed al spelend leeghalen

Daarnaast kan zelf verhuizen een emotionele band creëren met je bezittingen en het verhuisproces zelf.


Het samenwerken met vrienden en familie om al je spullen van punt A naar punt B te krijgen, kan leiden tot kostbare herinneringen en een gevoel van saamhorigheid.


Je krijgt ook de kans om je bezittingen beter te begrijpen en wellicht afscheid te nemen van overbodige items, wat kan bijdragen aan een gevoel van minimalisme en een frisse start in je nieuwe huis.

Ten slotte kun je met zelf verhuizen kiezen voor een milieuvriendelijke benadering. Je hebt meer controle over hoe je spullen worden verpakt en vervoerd, wat betekent dat je minder verpakkingsmateriaal kunt verspillen en eventueel milieuvriendelijkere vervoersopties kunt kiezen.

 

Als duurzaamheid belangrijk voor je is, kan zelf verhuizen een manier zijn om je ecologische voetafdruk te verminderen.

Twee verschillende handen maken allebei tegelijkertijd aanpassingen aan een papieren schema.

In de verhuissector zijn behoorlijk wat verhuisbedrijven actief. Sommigen zijn niet gecertificeerd, niet aangesloten bij de brancheorganisatie en soms zelfs niet eens ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je zal maar met een dergelijk bedrijf in zee gaan. Als je pech hebt loopt je verhuizing in het honderd.


Kortom: Als het geen erkende verhuizer is, ga er dan zeker niet mee in zee, maar doe het zelf.

Erkende Verhuizers Polderverhuizingen


Verhuizen met een Erkende Verhuizer: voordelen en overwegingen

Laten we nu eens grondig kijken naar wat de voordelen zijn van een verhuisbedrijf. Een van de meest overtuigende voordelen is de expertise en efficiëntie die professionele verhuizers bieden. Ze zijn getraind in het inpakken, transporteren en uitladen van spullen. Dat leidt niet alleen tot een snellere verhuizing, maar ook tot minder kans op schade aan je kostbare bezittingen. Ervaren, erkende verhuizers hebben bovendien de juiste uitrusting en technieken om zelfs de meest omvangrijke of breekbare items veilig te verplaatsen. Dat is voor de veel mensen een uitdaging, nietwaar?


Het inhuren van een verhuisbedrijf geeft ook nog eens een logistiek gemak. Verhuisbedrijven hebben uitgebreide ervaring in het plannen van verhuizingen. Ook het regelen van transport. Erkende verhuizers voldoen aan wettelijke vereisten, zoals vergunningen of verzekeringen. Zo geven erkende verhuizers bij iedere verhuizing een garantiecertficaat. Je bent dan goed verzekerd tijdens de verzekering. (Lees hier meer).


Maar een verhuisbedrijf kan ook anticiperen op mogelijke complicaties, zoals verkeersproblemen of wegomleidingen, en hierop adequaat reageren. Dit helpt om onvoorziene vertragingen te beperken en de kans op problemen onderweg te verminderen.

Plastic wrap met sticker waarop staat 'Handle with care'

Maar we zijn er dan nog niet. Het inschakelen van een verhuisbedrijf zal je aanzienlijk ontlasten van zowel fysieke als emotionele stress. Ook dat is een voordeel. Want verhuizen kan fysiek veeleisend zijn, met zwaar tilwerk en trappen beklimmen. Het kan ook emotioneel zwaar zijn omdat je afscheid neemt van je oude huis en moet wennen aan een nieuwe omgeving. Door een professioneel team in te schakelen, kun je de last van het fysieke werk van je schouders nemen. Zo kun je meer aandacht besteden aan andere zaken. Aan je dierbaren en aan de emotionele aspecten van de verhuizing bijvoorbeeld.

Wanneer je hecht aan duurzaamheid, kun je bij PolderVerhuizingen zeker goed terecht. Onze verhuisdozen en beschermingsmaterialen worden altijd hergebruikt. De taxatie en de handymanservice gebeuren in elektrische auto's. Najaar '23 krijgen we twee elektrische verhuiswagens en is de volledig emissie-vrije verhuizing bij PolderVerhuizingen een feit.


We verzorgen bij verhuizingen ook de afvalscheidingen. Als afval afvoeren doen we altijd volgens de de milieurichtlijnen.

Mooi op kleur geordende bloemblaadjes. Gegroepeerd in de kleuren van het kleurenspectrum

Het inhuren van een verhuizer kan je ook kosten besparen ná de verhuizing.

Bijvoorbeeld door schade aan je spullen. Die heb je bij een goed verhuisbedrijf niet. Bij een erkend verhuizer zijn je spullen altijd goed verzekerd. Zo scheelt een erkend verhuizer waardevolle tijd. Je hoeft dan geen weken bezig te zijn met regelen voor en na het verhuizen. Tijd die je daardoor kunt besteden aan zaken die belangrijk voor je zijn: Je familie,  je werk,  je hobby's  en andere belangrijke zaken.


Wat ga je besluiten?

De keuze tussen zelf verhuizen en een verhuisbedrijf inhuren is geen lichte beslissing. Beide opties hebben hun eigen set van voordelen en overwegingen. Wat voor jou het beste werkt, hangt af van verschillende factoren. Het hangt af van je budget, het tijdschema, fysieke mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren.


Als kostenbesparing, controle over het proces en leermogelijkheden hoog op je lijst staan, kan zelf verhuizen een aantrekkelijke optie zijn. Het kan een uitstekende keuze zijn als je bereid bent om de uitdaging aan te gaan en de hulp van vrienden en familie kunt inschakelen.


Aan de andere kant biedt het inhuren van een erkende verhuizer voordelen zoals expertise, efficiëntie, logistiek gemak en stressvermindering. In ons geval is duurzaamheid een groot, bijkomend voordeel. En het kan vooral waardevol zijn als je waarde hecht aan een vlotte, stressvrije verhuizing en bereid bent te investeren in professionele hulp.

Op elkaar gestapelde dozen met een slinger van witte en rode rozen. Op de voorgrond een tafeltje met ook daarop rode en witte rozen

Kortom, er is geen "one-size-fits-all" antwoord

op de vraag of je zelf moet verhuizen of een verhuisbedrijf moet inschakelen. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen wat het beste bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden past. Of je nu kiest voor de zelfstandige route of de professionele route, het doel is hetzelfde: een succesvolle en bevredigende overgang naar je nieuwe thuis.

Wil je meer weten of een persoonlijk advies?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Je kunt ons mailen, maar je bent ook altijd welkom om te bellen.

Kunnen we verder ergens mee helpen?

Open de chat
1
Vertel ons meer over jouw uitdaging
Meer weten? Ik help je graag verder