november 9, 2023
9 november, 2023

Kunst verhuizen kan een bron van spanning en stress zijn. Een verhuizing is al spannend genoeg, maar als je kostbare bezittingen hebt, kan dat extra spanningen met zich mee brengen. Kunst, antiek en muziekinstrumenten zijn kostbare bezittingen die met zorg en aandacht moeten worden behandeld en verhuisd. Je wilt er zeker van zijn dat ze veilig en onbeschadigd aankomen op hun nieuwe bestemming. 

Deze bezittingen zijn vaak kwetsbaar en vereisen speciale zorg bij het vervoeren. Een onjuiste manier van verpakken of vervoeren kan leiden tot schade, waardoor je dierbare bezittingen onherstelbaar kunnen worden beschadigd. 

Daarom is het belangrijk om een professioneel verhuisbedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in het vervoeren van kunst, antiek en muziekinstrumenten. Een dergelijk bedrijf heeft de kennis en ervaring om je kostbare bezittingen veilig en vakkundig te vervoeren. 


De kunst van het kunst verhuizen 

Een witte, kunststof stoel met daarop de graffiti-tekst "Only one point of view"

Kunst is kwetsbaar. Een onjuiste manier van verpakken of vervoeren kan leiden tot onherstelbare schade. Daarom is het belangrijk om een Erkende Verhuizer met een certificaat van kunstvervoer in te huren als je kunst moet verhuizen. 

Een Erkende Verhuizer met een certificaat van kunstvervoer heeft de kennis en ervaring om kunst veilig en vakkundig te vervoeren. Zij weten hoe kunstwerken moeten worden gedemonteerd, verpakt en vervoerd. Ze beschikken over de juiste apparatuur en materialen om kunstwerken te beschermen tegen schade. En ze zijn verzekerd voor schade aan kunstwerken. 

Van inspectie tot aflevering 

Het proces van kunstverhuizen begint met een inspectie van de kunstwerken. De verhuizer beoordeelt de conditie van de kunstwerken en bepaalt hoe ze het beste kunnen worden verpakt. 

De kunstwerken worden zorgvuldig verpakt in speciale verpakkingsmaterialen die de kunstwerken beschermen tegen schokken, trillingen en vocht. De verhuizer gebruikt hiervoor onder meer kunstkisten, antistatische doeken en beschermende folie. 

De kunstwerken worden vervolgens op een veilige manier vervoerd. De verhuizer gebruikt hiervoor speciaal aangepaste vrachtwagens en een team van ervaren verhuizers. 

Bij aankomst op de nieuwe bestemming worden de kunstwerken zorgvuldig ontpakt en ge├»nspecteerd. De verhuizer zorgt ervoor dat de kunstwerken in perfecte staat zijn aangekomen. 

Certificaat van Kunstvervoer: zekerheid voor kunstliefhebbers 

Kunst is kwetsbaar en vereist speciale zorg bij het vervoeren. Een onjuiste manier van verpakken of vervoeren kan leiden tot onherstelbare schade. Daarom is het belangrijk om een erkende verhuizer met een certificaat van kunstvervoer in te huren als je kunst moet verhuizen. 

Het Certificaat van Kunstvervoer is een keurmerk dat wordt afgegeven door de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Om dit certificaat te verkrijgen, moeten verhuisbedrijven in Nederland aan een aantal strenge criteria voldoen. 

Een kleurrijke stellage van lijnen en kleuren.

Deze criteria zijn gericht op de kennis, ervaring en vakmanschap van het verhuisbedrijf. 

Criteria voor het Certificaat van Kunstvervoer 

Ervaring:

Het verhuisbedrijf heeft een team van ervaren kunsttransporteurs. Dit team moet minimaal vijf jaar ervaring hebben in het vervoeren van kunst en antiek. 

Apparatuur en materialen:

Het verhuisbedrijf beschikt over apparatuur en materialen voor het veilig vervoeren van kunst, zoals: kunstkisten, antistatische doeken en beschermende folie. 

Verzekering:

Het verhuisbedrijf moet een uitgebreide verzekering hebben voor kunstwerken. Deze kunst verzekering dekt ten minste 1 miljoen euro. 

De voordelen van het Certificaat van Kunstvervoer 

Een erkende verhuizer met een certificaat van kunstvervoer biedt een aantal voordelen voor kunstliefhebbers: 

Abstracte afbeelding in zwarte olieverf op een wit linnen doek.

* Zekerheid: 

Je weet zeker dat je kunstwerken veilig en vakkundig worden vervoerd.  

* Kwaliteit: 

Een erkende verhuizer met een certificaat van kunstvervoer heeft de kennis en ervaring om kunstwerken veilig te vervoeren.  

* Verzekerde schade: 

Je kunstwerken zijn goed verzekerd tegen schade. 


Het Certificaat van Kunstvervoer is een belangrijke garantie voor kunstliefhebbers die hun kostbare bezittingen veilig willen verhuizen. Door te kiezen voor een erkende verhuizer met een certificaat van kunstvervoer, kun je er zeker van zijn dat je kunstwerken in perfecte staat aankomen op hun nieuwe bestemming. 

PolderVerhuizingen: zekerheid voor uw kunst verhuizing  

Bij PolderVerhuizingen zien we kunst en antiek als kostbare bezittingen. Die behandelen we net als alle andere eigendommen van onze klanten: met zorg en aandacht. Maar bij kunst en antiek vraagt dat uiteraard een bijzondere behandeling.  

PolderVerhuizingen is een Erkende Verhuizer met een certificaat van kunstvervoer. Wij zijn gespecialiseerd in het verhuizen van kunst en antiek en hebben de kennis en ervaring om uw kostbare bezittingen veilig te vervoeren. 

Het logo, een blauwe cirkel met een oranje kruis erover met aan de kop een haakje. De tekst: "Erkende Verhuizers" en daaronder de tagline: "Je voelt je direct thuis"

Onze expertise 

Ons team heeft ervaring in het verhuizen van kunst en antiek. Wij weten hoe kunstwerken en antiekstukken moeten worden gedemonteerd, verpakt en vervoerd. We beschikken over de juiste apparatuur en materialen om uw bezittingen te beschermen tegen schade. 

Onze service 

Wij bieden een persoonlijke en discrete service. We komen graag bij u thuis om uw kunst en antiek te inspecteren en een vrijblijvende offerte uit te brengen. We zorgen ervoor dat uw bezittingen veilig en onbeschadigd worden vervoerd. 

Waarom kiezen voor PolderVerhuizingen? 

Polder Checkmark

Wij zijn een erkende verhuizer met een certificaat van kunstvervoer

Polder Checkmark

Wij hebben ruime ervaring in het verhuizen van kunst en antiek

Polder Checkmark

Wij bieden een persoonlijke en discrete service

Contact 

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij helpen u graag om uw kunst en antiek veilig te verhuizen. 

Kunnen we verder ergens mee helpen?

Open de chat
1
Vertel ons meer over jouw uitdaging
Meer weten? Ik help je graag verder