oktober 12, 2023
  • home
  • //
  • artikelen
  • //
  • Tijdelijke opslag voor bedrijven: Een waardevolle oplossing
12 oktober, 2023

In de snel veranderende zakelijke wereld van vandaag de dag is flexibiliteit van cruciaal belang. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende seizoenen, markttrends en operationele behoeften. Een van de uitdagingen waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd, is het effectief beheren van hun inventaris. Vooral wanneer deze seizoensgebonden is of slechts af en toe wordt gebruikt. Dit is waar tijdelijke opslag een belangrijke rol speelt. In dit artikel bespreken we de voordelen van tijdelijke opslag voor bedrijven. In dit artikel ligt de nadruk op de mogelijkheid om inventaris veilig en kostenefficiënt op te slaan zonder dat deze eenvoudig toegankelijk is voor iedereen.

Wat is Tijdelijke Opslag? 

De tijdelijke opslag van PolderVerhuizingen is een flexibele oplossing die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun inventaris of hun archief veilig op te slaan voor een bepaalde periode. Het is een ideale keuze voor de seizoensgebonden producten en inventaris van bedrijven. Denk aan producten die vooral verkocht worden in de Sinterklaasperiode of de Kersttijd. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld de kerstversiering die in winkels en etalages wordt gebruikt. Horecabedrijven die hun terrasmeubilair buiten het seizoen willen opslaan kunnen ook gebruik maken van de tijdelijke opslag van PolderVerhuizingen. Of als het bedrijfsarchief gedigitaliseerd is, biedt de tijdelijke opslag van ons verhuisbedrijf een aanzienlijke ruimtebesparing.

Verschil tussen Tijdelijke Opslag en Verhuizen of Selfstorage   

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen tijdelijke opslag, het huren van ruimte bij een verhuisbedrijf en het gebruik van selfstorage:  

1. Tijdelijke Opslag vs. Verhuizen: Verhuisbedrijven bieden doorgaans opslagmogelijkheden voor klanten die verhuizen. Deze opslag is vaak bedoeld voor korte periodes en is gericht op het tijdelijk bewaren van goederen tussen verhuis- en bezorgdata. Tijdelijke opslag is daarentegen meer geschikt voor langere opslagbehoeften, zoals seizoensgebonden inventaris. 

 2. Tijdelijke Opslag vs. Selfstorage: Selfstorage faciliteiten zijn toegankelijk voor klanten, wat betekent dat u gemakkelijk toegang heeft tot uw opgeslagen goederen. Dit kan handig zijn als u regelmatig bij uw spullen moet zijn. Tijdelijke opslag biedt echter beperkte toegang en is ideaal als u uw inventaris gedurende een langere periode wilt opslaan zonder dat deze gemakkelijk toegankelijk is voor anderen. Bovendien wordt de inventaris in tijdelijke opslag door het verhuisbedrijf bij uw bedrijf afgeleverd.   

Tijdelijke Opslag voor Bedrijven 

Zo zijn er dus best wat voordelen aan tijdelijke opslag voor bedrijven. We zetten ze eerst even overzichtelijk voor u op een rijtje.

1. Optimale Ruimtebenutting: Een van de belangrijkste voordelen van tijdelijke opslag is dat het bedrijven in staat stelt om hun bedrijfsruimte efficiënt te benutten. Seizoensgebonden inventaris neemt vaak veel ruimte in beslag die anders voor productieve doeleinden kan worden gebruikt. Door deze goederen tijdelijk op te slaan, kunnen bedrijven ruimte vrijmaken voor andere zakelijke behoeften. 

Een man in een zwarte broek met een witte trui houdt de beide handen op, tegen elkaar aan gehouden. Op de handen ligt papier geld, een biljet van 50 euro, van 10 euro goed zichtbaar.

 2. Kostenbesparing: Tijdelijke opslag is vaak meer kostenefficiënt dan het huren van extra bedrijfsruimte of magazijnruimte. Bedrijven betalen alleen voor de periode waarin ze de opslagruimte nodig hebben, waardoor ze geld besparen op lange termijn huurcontracten. 

 3. Veiligheid en Beveiliging: Een ander belangrijk aspect van tijdelijke opslag is de veiligheid en beveiliging van de opgeslagen goederen. Onze tijdelijke opslag biedt een hoge mate van beveiliging. Toegang tot de opgeslagen inventaris is beperkt en gecontroleerd, wat de kans op diefstal of beschadiging vermindert. 

Een metalen kluisdeur met daarop een nummeriek toetsenbord om toegangscodes in te voeren
Een loodsopslag in rode verlichting, het is avond, met een bord dat de temperatuur in graden celsius aangeeft.

 4. Klimaatbeheersing: In onze  tijdelijke opslagfaciliteiten wordt een continu klimaat gehandhaafd. Dit betekent dat de temperatuur en vochtigheid zorgvuldig worden gecontroleerd. Dat is essentieel voor de opslag van gevoelige goederen, zoals elektronica of kunstvoorwerpen. Het zorgt ervoor dat de inventaris in optimale staat blijft, zelfs tijdens lange opslagperiodes. Ook is bij ons de bescherming tegen knaagdieren en ander ongedierte optimaal. 

5. Verzekering: Polderverhuizingen is een Erkende Verhuizer. Dat betekent dat de diensten die wij aanbieden allemaal aan een bepaalde kwaliteitseis voldoen. De gegarandeerde verzekering is daar een onderdeel van. Bij PolderVerhuzingen is uw inboedel in de tijdelijke opslag dus goed verzekerd. U sluit hiervoor geen aparte verzekering af. Deze is inbegrepen bij de huur van de tijdelijke opslagruimte. 

Erkende Verhuizers Polderverhuizingen
Een verhuiswagen half wit, half oranje met daarop "PolderVerhuizingen" en "Tot Uw Dienst Verhuizingen"

6. Gemakkelijk Ophalen en Afleveren:  Wanneer uw bedrijfsmaterialen in of uit de opslag gaan, halen wij deze bij u op of brengen we die bij u langs. Dit bespaart tijd en moeite. U hoeft niet zelf de inventaris naar de opslagruimte te brengen of daar op te halen. 

Tijdelijke opslag: Een waardevolle oplossing 

Polderverhuizingen Container opslag

Tijdelijke opslag voor bedrijven is een waardevolle oplossing voor het beheren van inventaris en materieel archief, vooral voor bedrijven met seizoensgebonden behoeften. Het biedt optimale ruimtebenutting, kostenbesparing, veiligheid, klimaatbeheersing en het gemak van ophalen en afleveren. Tijdelijke opslag biedt beperkte toegang tot opgeslagen goederen, wat extra beveiliging en bescherming garandeert. 

Als uw bedrijf behoefte heeft aan flexibele en veilige opslagopties voor inventaris, is tijdelijke opslag zeker het overwegen waard. Het stelt u in staat om uw kostbare goederen te bewaren en te beschermen, zonder concessies te doen aan uw zakelijke behoeften en budget. 

Wilt u meer weten? 

Kunnen we verder ergens mee helpen?

Open de chat
1
Vertel ons meer over jouw uitdaging
Meer weten? Ik help je graag verder